16-годишен без книжка катастрофира и заряза "БМВ"-то си, пострада спътникът му

И двамата са жители на село Бреница

На 17 ноември около 01.30 часа на път III-306, в района на участък, свързващ град Кнежа с град Червен бряг е настъпило ПТП. Местопроизшествието е посетено от автопатрул на РУ Червен бряг. Установен е лек автомобил „БМВ“, без водач и пътници.

Около 03,15 часа в спешно отделение при УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен с видими следи от наранявания в следствие на ПТП са приети 16-годишен и 29-годишен, жители на село Бреница. Изяснено е, че водачът на автомобила е бил неправоспособният непълнолетен младеж. При движение с несъобразена скорост от град Кнежа в посока село Еница, той е изгубил контрол над управлението и „БМВ“-то е напуснало пътното платно като е спряло в крайпътни храсти и дървета. В резултат на пътния инцидент е пострадал возещият се на предна дясна седалка – 29-годишен. Той е настанен за лечение в клиника по "Неврохирургия" при УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен с фрактура на черепа и контузия на бял дроб, без опасност за живота.

Лекият автомобил е иззет и се намира на съхранение в РУ - Кнежа. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.343, ал.1, б. б от НК.