"Ротари клуб Плевен Центрум" стартира кампания за закупуване на апаратура за кръвна плазма

Набират средства за закупуване на апарат, допълнително оборудване и консумативи за извличане на кръвна плазма

Ротари клуб Плевен Центрум днес дарителска акция „Да спасим човешки животи в битката с COVID 19”. Средствата са за закупуване на апарат, необходимото допълнително оборудване и консумативи за извличане на кръвна плазма. Дарението ще бъде предоставено на Районния център по трансфузионна хематология /РЦТХ/ в Плевен, по-популярен като Кръвна банка. Плевенският Център работи с болниците в шест области на Северна България: Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Разград и Русе. РТЦХ-Плевен разполага с кадрови капацитет и има обособено помещение за бъдещата лаборатория. Нека всички заедно помогнем в Плевен да има апаратура за извличане на кръвна плазма. Да помогнем сега, утре може да е късно!

След разговори с ръководството на РТЦХ-Плевен за вида и параметрите на необходимата им апаратура, Ротари клуб Плевен Центрум започна кампанията, която има за цел да осигури във възможно най-кратък срок:

  • - Апарат за извличане на кръвна плазма.
  • - Донорски стол – специализиран стол, без който е невъзможно лицензирането на лабораторията.
  • - Консумативи за началния етап от работата – на стойност 130 лв. за един сет /за един донор/.
  • - Специализирана камера за съхраняване на кръвната плазма.
  • Дарения могат да се правят на банковата сметка на Ротари клуб Плевен Центрум, както и чрез Платформата.бг, управлявана от Фондация „BCause”.

Сметка на Ротари клуб Плевен Центрум за дарения  (основание – закупуване на апаратура за кръвна плазма) :

IBAN: BG24RZBB91551038078605

BIC: RZBBBGSF

Линк към кампанията в Platformata.bg:

https://www.platformata.bg/bg/kauzi/946:4815-2020-11-18-14-14-21/details/campaign.html

Часове след обявяването на старта на кампанията постъпиха първите дарения и вече са събрани над 10 000 лева. Припомняме, че само преди ден Ротари клуб "Плевен Центрум" с подкрепата на плевенския бизнес и плевенската общественост приключи успешно кампанията по друга благотворителна кауза. За Центъра за специална образователна подкрепа "П.Р.Славейков" в Плевен бе закупен специализиран бус за превоз на деца с двигателни