Илиана Раева с поздравителен адрес до Невяна Владинова и нейната треньорка Бранимира Маркова

От няколко дни плевенчанката заема поста втори вицепрезидент на българската федерация

Президентът на БФХГ Илиана Раева изпрати поздравителен адрес до Невяна Владинова и нейната треньорка Бранимира Маркова във връзка с прекратяването на състезателната кариера на гимнастичката. От няколко дни Владинова заема поста втори вицепрезидент на българската федерация.

“Скъпа Неви, позволи ми от името на Българска федерация по художествена гимнастика и цялото българско гимнастическо семейство да изкажа безкрайна признателност към твоя изключителен принос за развитието на нашия спорт.

Принос, свързан не само с постигнатите високи спортни резултати, но и с личния пример, който предаде на поколения млади състезатели, с твоята дисциплина, упорит труд и постоянство. Лавината от обич, която те залива от твои почитатели от целия свят е доказателство, че няма несбъднати мечти, когато вярваш, че са възможни.

Световната федерация по гимнастика те удостои със званието "Гимнастичка от световна класа", а ние ще те запомним като изящна, елегантна и неповторима със своя стил и класа гимнастичка.

Със своята неподправена усмивка и голямо сърце, успя да докоснеш сърцата на многобройните си фенове в България и по целия свят, на твоите съотборнички и на много гимнастички от целия свят, с които споделяше и преживяваше всички елитни състезания.

Скъпа Неви, вече си неизменна и важна част от историята на българската художествена гимнастика, но сега продължаваш устремно към нови и различни върхове. Пожелавам ти успех в новото поприще, в което не се съмнявам.

Скъпа Брани, позволи ми да изкажа своята огромна благодарност към теб за създаването и осъществяването на нашето талантливо момиче. За мен беше истинско удоволствие да наблюдавам вашия забележителен тандем не само на треньор и състезател, но и като дует от две прекрасни души, които заедно преминаваха през трудни моменти, за да изживеят своите блестящи мигове в любимия спорт. Свидетел съм как отдаваше знанията и сърцето си на прекрасната Неви.

Не съм се съмнявала във вашия успех, виждайки любовта и огромната ти отдаденост за развитието на кариерата на златното момиче. Успехите, които постигнахте, са изключително значими в тази огромна световна конкуренция.

Вярвам, че ще продължиш и занапред да осъществяваш таланти, както и личности като Невяна - достойни за пример и подражание.”