Двама студенти от МУ-Плевен влизат на помощ в свищовската болница

Общинското ръководство и това на болницата изказват своята благодарност за подкрепата

На помощ в Covid отделението на свищовската болница влизат Димитър Николаев и Мария-Василена Богомилова – студенти от Медицинския университет в Плевен. Това съобщи лично кмета Генчо Генчев, който сподели в телефонен разговор: „Разговарях със здравния министър проф. Костадин Ангелов и получих уверение, че ще пристигнат двама студенти в подкрепа на медицинския персонал. Засега остава проблемът с липсата на медицински сестри”.

В последната седмица кмета алармира за сериозните затруднения на лекарите в градската болница да се справят с увеличения брой постъпили в Covid отделението. „До сега разчитахме на лекарите д-р Иванова, д-р Чекова, д-р Райкова, д-р Караджов и д-р Ганев, които от самото начало на пандемията са на линия и полагат грижи за пациентите. Освен болните в Covid отделението те обслужват и пациентите в другите отделения, което ги поставя в невъзможност да са на постоянно разположение“, обясни в допълнение Генчев.

Депутатите лекари от БСП, които бяха в свищовската болница вече я напуснаха. Сега лечебното заведение разчита на младото попълнение, което се очаква да се увеличи през следващата седмица, когато други студенти ще се присъединят към лекуващия персонал.

Общинското ръководство и това на болницата изказват своята благодарност за подкрепата.