Председателят на БЛС: Лекарите не са жертвени агнета

"Ясно е, че само със самосъзнание няма да стане", коментира д-р Иван Маджаров

"Колкото и да звучи нехуманно - лекари, вие не сте жертвени агнета! Няма нужда да приемате хора, които преди няколко дни са ви наричали невежи и конспиратори! Не приемам медиците да живеят в страх, защото някой се подиграва със ситуацията и не вярва в коронавируса". Така председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров се обърна към всички негови колеги в ефира на „Здравей, България".

"Достатъчно мълчахме по темата за протестите, за да не изглеждаме политически ориентирани. То не беше горене на маски, то не беше подигравка към лекарите. Няма да продължим да бъдем обвинявани. Когато запушиш системата, не може да очакваш, че тя ще работи добре", категоричен бе д-р Маджаров. Той допълни, че от БЛС подкрепят напълно предложените мерки от министъра на здравеопазването.

"Ясно е, че само със самосъзнание няма да стане. Разум няма нито в обществото, нито във властта. Ако сега не се приемат предложенията на министъра, това означава, че приемаме медиците точно като жертвени агнета", каза лекарят.

"Утре ще дадем пресконференция. Преди повече от месец и половина чухме решението на МС, че ще правят PCR тестове на личните лекари, понеже са на първа линия. Ние го бяхме предложили в края на август. От тогава досега нищо не се промени", каза още д-р Маджаров.