БФС настоява футболните първенства да се доиграят - pleven.utre.bg

БФС настоява футболните първенства да се доиграят

24 ноември 2020, 17:15 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Михаил Касабов с отворено писмо до министър-председателя

И.д. президентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов изпрати писмо до министър-председателя на Република България Бойко Борисов с копие до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов с молба обявените на 23 ноември т.г. проектомерки за превенция на разпространението на коронавирус на територията на страната и конкретно – предложението за преустановяването на всякакъв вид колективни спортни мероприятия от 27 ноември т.г., да не засягат футболните първенства в първите три нива у нас.

Като аргумент БФС посочва редица обективни обстоятелства, включващи както изготвения от централата и приет от ММС и МЗО строг протокол за провеждане на състезателно-тренировъчна дейност в условия на COVID-19, така и потенциалните тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове у нас.

На база официално изразената подкрепа за искането от страна на всички професионални клубове в България, ръководството на БФС призовава за доиграване на оставащите двубои до края на есенния дял на първенствата (и отложените поради карантинните мерки мачове) до 20 декември 2020 г. и подновяване на кампанията през втората половина на февруари 2021 г. (ако обстановката позволява), с цел запазване на жизненоважния ритъм в системата на българския футбол.

Българският футболен съюз и лично Михаил Касабов подкрепят отвореното писмо на президента на БФВ Любомир Ганев до държавните институции по същия казус и изразяват категоричното си становище, че, от позицията си на административен и регулаторен орган на футбола у нас, ще продължат да изпълняват всички ангажименти, свързани с обезпечаване на максимално защитена среда за провеждане на тренировъчно-състезателен процес.Коментари (5)

Потребител
Гочето
То пък един футбол е нашето....
24 ноември, 20:10 ч.
Потребител
Георги Парадов - ДФС Спартак
Уточнение!

Събранието ще е в зала "Катя Попова", а не както пише в Поканата в Актовата зала на общината.

Могат да присъстват всички желаещи граждани и привърженици на СПАРТАК Плевен, а не само членовете на общото събрание, Управителния съвет и чиновниците мижитурки от общината.

24 ноември, 18:12 ч.
Потребител
Георги Парадов - ДФС Спартак
и представени на събранието членове на „ОФК СПАРТАК ПЛЕВЕН”.

Настоящата покана да се доведе до знанието на членовете на сдружението съгласно чл.15 от Устава най-малко един месец преди датата на Общото събрание.

От Управителния съвет

24 ноември, 18:08 ч.
Потребител
Георги Парадов - ДФС Спартак
2. Освобождаване на Председателя Пепо Василев Петков и членове: Емил Илиев Мишев Величко Иванов Великов Евгени Иванов Генов Венцислав Янков Катинов Росен Симеонов Височков Борислав Пламенов Георгиев от Управителния съвет, освобождаването им от отговорност и избор на [ още... ]
24 ноември, 18:07 ч.
Потребител
Георги Парадов - ДФС Спартак
ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА СДРУЖЕНИЕ С ОБЩЕСТВЕНОПОЛЕЗНА ДЕЙНОСТ „ОБЩИНСКИ ФУТБОЛЕН КЛУБ СПАРТАК ПЛЕВЕН” петък, 23 октомври 2020 55 ПОКАНА за свикване на Общо Събрание на сдружение с общественополезна дейност „ОБЩИНСКИ ФУТБОЛЕН КЛУБ СПАРТАК ПЛЕВЕН”, [ още... ]
24 ноември, 18:04 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета