Разкриват 3 нови центъра за набиране на кръвна плазма, единият е в Плевен

Доц. Ангел Кунчев заяви, че през последните 14 дни в ЕС са починали 50 000 души

Винаги съм вярвал, а и смятам, че и моите колеги вярват, че най-голямата ценност на цивилизованото общество това е човешкият живот. Именно поради тази причина предложихме тези по-строги мерки, защото смятаме, че това ще даде възможност да бъдем още по-компетентни и с по-адекватна възможност да лекуваме пациентите. Това заяви директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов на брифинга в Министерския съвет.

"Осигурени са всякакви медикаменти, включително "Ремдисивир", с нова доставка. Подготвени сме за лечението. Разкриват се три нови центъра за набиране на кръвна плазма - в Пловдив, в Стара Загора и Плевен. Знаете, че в момента има два действащи - в София и във Варна", допълни той.

По думите му затварянето ще даде глътка въздух на медиците, които са изключително уморени.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че през последните 14 дни в ЕС са починали 50 000 души. Оправда по-строгите мерки с това, че половината от обществото ги подкрепя. Решенията се взимат обаче на базата на статистическа информация, наблюдават се над 17 показателя, които се сравняват с тези в останалите европейски държави.