Отложиха дело срещу иманяри заради отсъстващ съдебен заседател

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 14 януари

В Окръжния съд в Плевен бе насрочено наказателно дело за иманярство, образувано по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в града срещу двама обвиняеми - жена и мъж - на 51- годишна възраст.

Те са обвинени, че на 12 април 2017 г. в землището на плевенското село Дебово, където се намира археологически обект, без съответно разрешение и в съучастие, са търсили археологически ценности. За целта са използвани металдетектори и лек автомобил.  На подсъдимата е повдигнато и второ обвинение, че на 4 септември 2017 г. в дома си противозаконно е държала металдетектори фабрично производство и един нефабрично производство.

От съда информираха, че е постъпила е молба от единия съдебен заседател по делото, с която се уведомява председателят на състава, че поради извършена операция на крака и последвала рехабилитация не може да се яви в съдебното заседание насрочено за днес. Открито е съдебно следствие, поради което, за да не бъде нарушен принципа на неизменност на състава, следва съдебното заседание по делото да бъде отменено. Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 14.01.2021 година.