Разбиха схема за платена любов с участието на 25-годишна плевенчанка

Задържани са двама от Ботевград

Пловдивската полиция разби схема с предлагане на платена любов, осъществявана в града от ботевградчани.

В хода на проверка, свързана с придобита оперативна информация по линия трафик на хора, служители на Второ РУ проверили на ул. "Иван Вазов" лек автомобил "Сеат Леон", управляван от 26 годишния Х.И от Ботевград. В превозното средство пътували две жени също от Ботевград, на възраст 23 и 28 години, които били повикани на адреси, за да извършат платени сексуални услуги, а мъжът трябвало да осигури транспорта им до там. Трите лица били задържани, а при проведените разпити била разкрита и престъпната схема.
При последвалите процесуално следствени действия криминалистите извършили претърсване на имот на улица "Тодор Каблешков". В апартамент, нает и ползван от 36 годишен мъж с инициали М.Т. също от Ботевград и други две жени: 19-годишно момиче от Бяла Слатина и 25-годишна от Плевен, които предлагали сексуални услуги срещу заплащане на терен. Клиентите са набирани чрез обяви в интернет сайтове. Разпитани са свидетели, извършени са претърсвания и изземване в лекия автомобил и в жилището, в което са се предлагали сексуални услуги, извършено е разпознаване на лица.
По отношение на Х.И. и М.Т. са повдигнати обвинения и двамата са задържани за 72ч. с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването продължават.