БЧК пусна онлайн чат за психосоциална помощ - pleven.utre.bg

БЧК пусна онлайн чат за психосоциална помощ

02 декември 2020, 08:56 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Всеки ден от 12 до 14 ч. на уебсайта на организацията ще се предоставя безплатна помощ

Българският Червен кръст/БЧК/ обяви, че Националният онлайн чат за психосоциална подкрепа се възобновява, в отговор на нарастващата необходимост при усложняващата се епидемиологична обстановка в страната. На уебсайта на организацията www.redcross.bg специалисти по психосоциална подкрепа и експерти на БЧК, всеки работен ден от 12:00 ч. до 14:00 ч. ще предоставят безплатна и конфиденциална помощ на хората, които изпитват затруднения при справянето с настоящата обстановка, и които ще имат възможност да споделят своите притеснения и безпокойство. Нуждаещите се от помощ могат да се свързват с консултантите, работещи на чата във всеки един момент, а екипът, предоставящ услугата ще отговаря в рамките на посочените часове.

Освен оказваната психологична и психосоциална подкрепа, професионалистите и експертите от БЧК ще предоставят и информация за наличните дейности на организацията, както и за актуалните противоепидемиологичните мерки на правителството относно ограничаването на разпространението на коронавируса.

Националният онлайн чат за психосоциална подкрепа беше подкрепен като иновативен и успешен механизъм и по програмата „Дейности в отговор на COVID-19 в България“, изпълнявана от БЧК чрез глобалния апел на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и финансирана от USAID.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета