Служители от РУ – Долни Дъбник задържаха 22-годишен за домова кражба

Сезирана е прокуратурата в Плевен

Служители от РУ – Долни Дъбник задържаха 22-годишен за домова кражба. За посегателството в полицията било съобщено на 27 ноември.

Тъжителят е обяснил, че за периода от 15.30 часа на 22 ноември тази година до 10.00 часа на 27 ноември - от имота му в село Писарово, били откраднати множество движими вещи. По информация на собственика липсвали телевизор "Хитачи" и дистанционно към него; цифров приемник „Sagemcom“, захранващ кабел и дистанционно към него, бензинова моторна резачка „Stihl ms 180“ и две вериги, предпазител за дъската и ключ към нея; електрическа дрелка - неустановена марка и модел, винтоверт на батерии „Einhell“ и зарядно, виброшлайф „Akita 135w с кутията; електрическа отоплителна печка „Дипломат“ и други вещи. На местопрестъплението е извършен оглед, при който е установено, че е проникнато в дома и в избено помещение след взломяване на входна алуминиева врата и няколко дървени междинни врати. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс. Сезирана е прокуратурата в Плевен.

В резултат на проведените издирвателни действия е установен извършителят на деянието – 22-годишен от селото. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Вещите, обект на кражбата, са намерени и иззети. Работата по досъдебното производство продължава.