Бриг. генерал Юлиян Радойски: Надяваме се скоро да възродим и интереса на чуждестранни студенти към ВВВУ

Приветствие на Началника на ВВВУ "Георги Бенковски"по повод 8-ми декември

Приветствие на Началника на ВВВУ "Георги Бенковски" бригаден генерал Юлиян Радойски по повод 8-ми декември – Празник на българските студент.

"8-ми декември се превърна в празник на младостта, на тези, които се посвещават на знанието, не се задоволяват с посредствеността и израстват като личности и специалисти в различни области на човешката култура.

Приветстваме младите хора, които повишават образованието си в областта на педагогиката, медицината и авиацията в университетите в Плевен.

Командването на ВВВУ "Георги Бенковски" изразява огромната си благодарност към своите курсанти и студенти за съпричастността и съдействието им към процесите по възстановяване на авиационната Алма Матер през настоящата година.

Изпратихме Випуск "Добруджански" с отличен успех по бойните части на авиацията.

Приехме новия випуск от пилоти и авиационни специалисти. Предстои ни разкриването на нов факултет „Авиационен мениджмънт“ , който ще предложи нови и атрактивни специалности за хора, които могат да работят в авиационни фирми у нас и по света.

Удовлетворени сме от интереса на курсантите и студентите ни към научни изследвания, спорта и изкуството, благотворителността.

Курсантско-студентският съвет е наш партньор в стремежа да утвърждаваме авторитета на българската образователна авиационна школа, дала на България и света космонавти, учени, общественици и държавници.

Подкрепяме всички, които имат качествата, интереса и желанието да преодоляват различните образователни и научни степени- бакалавър , магистър, доктор….

Надяваме се скоро да възродим и интереса на чуждестранни студенти към ВВВУ.

Да, ще ни е нужно време, за да подобрим инфраструктурата. Започнахме, и през 2021 година не само районът, кабинети и лаборатории, а и сградата, предоставена ни от Община Плевен- на училище "Марин Дринов", да отговарят на съвременните изисквания във висшето образование.

Затова пожелаваме здраве , амбиция и всеотдайност на курсанти, студенти и техните преподаватели в името на авторитета на българската образователна система, за просперитета на съвременна България!

Честит празник курсанти, студенти и преподаватели!"