Подивял шофьор опита да прегази полицай в Плевен

Задържан е за 24 часа

Задържан е водач, направил опит да осуети полицейска проверка. На 8 декември 2020 година около 10.15 часа служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Плевен на бул."Георги Кочев" подават сигнал за проверка на "Пежо". Водачът не спира на подадения му със стоп палка сигнал и насочва автомобила към автоконтрольора. Служителят на реда успява да се отмести и да избегне прегазването. Нарушителят, неизпълнил полицейското разпореждане, продължил движението си в посока кръстовището, образувано от булевард "Георги Кочев" и улица "Г. С. Раковски". Последван е и минути по-късно е спрян от служителите на реда.

Установена е самоличността на водача – 44-годишен. По време на проверката мъжът извършва непристойни действия, изразяващи се в отправяне на обиди и ругатни по адрес на полицейските служители.

Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура - Плевен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.325, ал.2 от НК, по което продължава работата.