Битият и ограбен 89-годишен дядо от Николаево е освободен за домашно лечение

Полицията разкри подробности за грабежа в плевенското село

За часове служители на Второ РУ – Плевен разкриха извършители на грабеж. Сигнал за престъплението е получен в понеделник – 7 декември, в 10.25 часа. Незабавно адресът в село Николаево е посетен от полицейски служители. Извършен е оглед на местопроизшествието.

По информация на потърпевшия – 89-годишен, на 6 декември около 20:30 часа трима с поставени шапки и качулки са проникнали в жилището му като взломили прозорци на къщата. Нанесли му побой и отнели пари, портмоне и народни носии. Извършителите са счупили мобилния телефон на пострадалия, за да не може да съобщи в полицията.

Възрастният мъж е прегледан в ЦСМП – Плевен и са установени разкъсно-контузни рани по главата му. Той е освободен за домашно лечение. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

В резултат на предприетите незабавни действия по разследването са установени и задържани 38-годишен от селото и малолетните – 13-годишен от село Ставерци и 13-годишен от село Николаево. Част от инкриминираните вещи, /мобилен телефон, портмоне и народните носии/, са намерени и се намират на съхранение във Второ РУ- Плевен. На 8 декември пълнолетният е привлечен в качеството на обвиняем, задържан  за срок до 72 часа и приведен в ОЗ "СА" към Затвора гр. Плевен. Предстои да бъде изготвено и внесено в Районен съд – Плевен искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работата продължава под контрола на плевенската Районна прокуратура.