Обявиха носителите на наградите за журналистика "Северно ехо" за 2020 година

Плевен Лайф

10-12-2020, 10:34

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Те са учредени от Община Плевен и Дружеството на СБЖ в град

Журналистите в Плевен традиционно организират тържество в навечерието на Коледа и Нова година за връчване на Годишните награди за журналистика "Северно ехо", учредени от Община Плевен и Дружеството на СБЖ в града. Тази година обаче поради епидемиологичната обстановка официалното връчване ще се състои на по-късен етап в присъствието на колеги в пресклуба на БТА и гости от Общината и Областната администрация.

По единодушно решение на Управителния съвет на Дружеството на СБЖ тази година с Голямата награда за журналистика "Северно ехо" се удостоява Димитър Стойков –  журналист от вестник „Посоки”  за неговата дългогодишна журналистическа дейност, както и за издадената от него нова книга през 2020 г.  Награда "Северно ехо" за радиожурналистика се присъжда на Николай Колев – за дългогодишна работа в Дарик радио.  Отличените получават грамоти и парични награди от Община Плевен.

Управителният съвет на Дружеството на журналистите взе решение тази година да удостои с награди пиарите,  които работят за популяризиране дейността на работещите в сферата на авиацията в региона. За дългогодишната си дейност грамота получава пиарът на Военно-въздушната база Ирена Ангелова. Също с грамота е отличена и Валя Минкова, която работи с много амбиция като пиар на възстановеното Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски” и популяризира работата на командването, начело с бригаден генерал Юлиян Радойски.

Носителите на наградите обяви в пресклуба на БТА председателят на УС на  Дружеството на СБЖ в Плевен Иван Илиев. Той пожела весели Коледно-новогодишни празници на журналистите и пиарите, а Новата 2021 година да бъде по-здрава, по-спокойна и по-успешна за всички.