Йосиф Панов - Пепелянката пожела успех на Кубрат Пулев и разкри защо е отказал да подгрява мача му

"Парите не са толкова важни", мотивира решението си Пепелянката

Изненадващо за мнозина, Йосиф Панов - Пепелян отказа да участва в подгряващите срещи на световното боксово събитие на годината – мачът на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа за световната титла. 

Панов заема трето място в класацията, в която първи и втори са Кубрат и Тервел Пулеви. Той е на 24 години. Тежи  69,7 кг.  Висок е 175 см. и е в серия от 16 поредни победи на професионалния ринг в суперполусредна категория.

"Това е нещото, което съм роден да правя и парите не са толкова важни", сподели спортистът в сутрешния блок на Нова тв.

И именно, защото парите не са толкова важни Йосиф Панов и екипът му отказали предложението Пепелянката да се боксира на галавечерта, в която кулминацията е мача на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа.

"Това да ни поканят за нас беше голяма чест и много се зарадвах, но моят треньор, каза че рано или късно ние ще излезем на такъв подиум. Само трябва да бъдем добре подготвени”, посочва мотивите за решението си боксьорът.

"Много несериозно и рисковано е за шест дни да излезем срещу  такъв сериозен противник. Не всичко е пари, защото сумата не е толкова малка, но решихме с него, след като градихме нещо толкова време, не си заслужава да го съсипем за някаква си сума”, категоричен е треньорът на Пепелянката Александър Владимиров.

Определено Йосиф и треньорът му не се страхуват. Панов има 18 победи (10, от които с нокаут) на профи ринга. Пепелянката се нареди след братята Кубрат и Тервел Пулеви в ранглистата за водещите български професионални боксьори.

"Кобрата със сигурност хапе по-лошо от Пепелянката. Пожелавам му успех. Той спечели нашите сърца. Спечели много само от факта, че излиза на тази гала вечер. Дано успее наистина да победи", каза още Йосиф Панов.