Йоана и Роси са първа и втора при 13-годишните в ранглистата на Тенис Европа - pleven.utre.bg

Йоана и Роси са първа и втора при 13-годишните в ранглистата на Тенис Европа

16 декември 2020, 13:29 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    БФТенис

Голямо признание за плевенските тенис таланти

Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) и Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) са най-високо класираните 13-годишни тенисистки в ранглистата на Тенис Европа до 14 г.

Константинова е на седмо място в ранглистата до 14 г., а Денчева е осма. Пред тях са само по-големи с една година състезателки.

Преди по-малко от месец Константинова спечели първата си титла от турнир на ITF за девойки до 18 годишна възраст. Талантливата българка триумфира на турнира от пета категория на кортовете ТК „Барокко" в София. През този сезон Константинова спечели и титлата на сингъл на турнира от втора категория на Тенис Европа в Чачак (Сърбия). На двойки пък триумфира на турнира до 16г. от втора категория „Дема къп". Йоана има още четири втори мяста на сингъл и две втори по двойки от турнири на Тенис Европа.

Росица Денчева спечели през този сезон шест титли на сингъл и три по двойки в турнири от Тенис Европа.

При това три от титлите на сингъл са в състезания до 16 годишна възраст. Тя спечели първите места на турнири в София, Бургас и Пловдив. При 14-годишните е първа на турнирите в Бургас, Пазарджик и Свиленград.

Константинова и Денчева спечелиха и всички възможни титли на сингъл и по двойки на турнира от Източно-Европейското първенство до 14 г. в Анталия (Турция).Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета