Невяна Владинова: Чак сега започнах да осъзнавам, че наистина съм оставила следа в спорта

"Винаги съм играла със сърце, това ми е най-голямата любов в живота", сподели плевенчанката

След успешната си кариера Невяна Владинова а пое по нов път и вече е вицепрезидент във федерацията.

"Tова ми бяха мечтите - да напиша историята си в спорта, в гимнастиката. Tова е адреналин, който не бих изпитала другаде, освен на килима, цялото това усещане е неописуемо", заяви тя пред Bulgaria ON AIR. "Винаги съм играла със сърце, това ми е най-голямата любов в живота.", допълни Неви.

Признава, че най-голямата емоция е, когато слуша химна от най-високото стъпало. 

"За първи път в Баку 2017 година, плаках, което за мен е доста странно. Това наистина беше мечта за мен", каза още медалистката ни.

След 20 години и много спечелени медали, тази година Владинова прекрати успешната си състезателна кариера заради травма във врата. 

"За мен най-трудно беше да оставя гимнастиката. Чак сега започнах да осъзнавам, че може би  наистина съм оставила следа в спорта", категорична е тя и определя 2020 година като година на голям личен обрат.

"Ако я нямаше тази ситуация с коронавируса, бях решила да се откажа след Олимпиадата. Явно така е писано, това е година на обрат за мен", добави Неви.

"Няма тъга и носталгия, защото се наситих. Мисля, че направих най-доброто, което можех, едва ли щях да постигна нещо повече. Затова напълно доволна и удоволетворена прекратявам кариерата си", призна плевенчанката.