БДЖ предоставя намаления за пътуване на притежателите на електронни карти ISIC

От 21-и декември

От 21-и декември всички притежатели на електронни карти ISIC, които имат холограмен стикер на БДЖ, ще могат да пътуват с 50 % намаление от редовната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове. Това ще бъде възможно след подписано допълнително споразумение между „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД и „Студентски и младежки идентификационни карти“ ООД, които са лицензиран представител за територията на България на International Student Travel Confedereation (ISTC) и НМК, разпространяващ международни идентификационни карти, даващи възможност за различни преференции за учащи, младежи и преподаватели.

Намаление за пътуване с влак могат да ползват притежателите на карта ISIC, валидирана с холограмен стикер на БДЖ, които са учащи на възраст до 26 навършени години (ученици, студенти и докторанти редовно обучение). За регистриране на електронна карта ISIC е необходимо ползвателите на услугата да попълнят указанията в мобилното приложение MyISIC app на следния линк: https://isic.bg/my-isic-app.

БДЖ предлага и допълнителни преференции за всички ученици и студенти, които притежават карта ISIC. Срещу тази карта, учащите могат да закупят отново с 50 % отстъпка и абонаментна карта за един или три месеца, като по този начин цената на всяко тяхно пътуване ще бъде още по-ниска. Допълнително предимство е фактът, че абонаментните карти важат за пътуване както с пътнически, така и с бърз влак без да се доплаща разлика в цената заради различната категория на влака.

***

ISIC е международна студентска и ученическа карта, която се издава на ученици над 16 години, както и на студенти редовно обучение, докторанти, специализанти, стажанти и редовни аспиранти.

Притежателите на такава карта ползват преференции и за самолетни и автобусни билети за и от чужбина, намаления в барове, ресторанти, музеи, кина, театри, хотели, хостели, магазини в цялата страна и в други над 90 държави по света. Картите ISIC се издават в бюрата на USIT COLOURS и служат като идентификационен документ, доказващ че притежателят ѝ е ученик или студент редовно обучение.

Подробна информация за необходимите документи за издаване на тези карти може да намерите на страницата на ISIC (www.isic.bg).