Плевенчанка е с опасност за живота след тежка катастрофа

В болница с фрактури е и 55-годишен от Плевен

Вчера около 9:15 часа на пътя Баница-Оходен е станало пътнотранспортно произшествие с лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 20-годишна от с.Згориград и лек автомобил „Опел- Вектра“, управляван от 60-годишен плевенчанин.

Тежко ранена е пътничка в „Опел“-а, 55-годишна плевенчанка. Жената е с фрактура на тазобедрени кости, фрактура на бедрена става, фрактура на 2 ребра, контузия на бял дроб и травматичен шок. Обслужена в МБАЛ - Враца и превозена за лечение в болница Пирогов-София с временна опасност за живота. Леко ранени са водачът на същия автомобил, който е с фрактура на таз, фрактура на 2 ребра и порезни рани. Настанен за лечение в ортопедичното отделение на врачанската болница, без опасност за живота. Пострадала е и шофьорката на „Фолксваген“-а. Момичето е с болки в гърдите - обслужена в МБАЛ - Враца и освободена.

Причините за тежката катастрофа са в процес на изясняване, но вероятно се касае за несъобразена скорост с релефа на пътя от страна на младата жена, управлявала "Фолксваген", заради което загубила управление над колата и навлязла в лентата за насрещно движение.

Шофьорите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер 7510 — пробите са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство.