Жена твърди, че е била нападната от медик в Плевен (Видео)

За случилото се разказа Диляна Гелева

Жена твърди, че е била нападната от медик в плевенската болница "Д-р Георги Странски". Потърпевшата публикува и видео в социалните мрежи, с което заявява, че причината за агресията е объркана заявка за рентген. По случая става ясно, че е информирана и полицията, а лечебното заведение започва вътрешна проверка.

Диляна Гелева отива в болницата, след като нейната 80-годишна баба се наранява при падане. От Спешния кабинет са изпратени със заявка за рентгенова снимка. Вместо ребрата на жената, е снимана тазобедрената ѝ става. Оказва се, че заявката е объркана от кабинета. Когато се връщат отново са посрещнати със скандал, твърди жената. 

"В момента, в който ни видя за втори път, се развика: какво правите тук пак, аз няма да се занимавам с вас цял ден. Обясних, че става въпрос за объркване от нейните колеги. При това ми каза „ти сляпа ли си, ма”. Говори ми на „ти”, помолих я да се обръща към мен учтиво, защото не се познаваме”, разказа тя в сутрешния блок на Нова тв

Гелева посочи, че са чакали доста време, но не са били ядосани. "Знаем, че медиците са доста натоварени и ние се съобразяваме", добави жената.

При първото посещение на рентгена потърпевшата разказа, че медикът се е държал любезно. "По никакъв начин не съм очаквала, че поведението на този човек ще се обърне на 360 градуса. Обяснявам си го с това, че ни вижда за втори път в рамките на половин час и пак трябва да ни обслужи”, коментира Гелева.

Жената каза, че се е опитала да се свърже с ръководството на болницата. Подала е жалба в районно управление, възнамерява да се жалва и в прокуратурата.