Служители на Първо РУ – Плевен разкриха извършител на кражба от фирмен офис

С полицейска мярка е задържан 39-годишен от село Ясен

Служители на Първо РУ – Плевен разкриха извършител на кражба от фирмен офис в областния град. С полицейска мярка е задържан 39-годишен от село Ясен, който за периода от 23 декември до 29 декември чрез използване на подбран или подправен ключ е проникнал в служебни помещения на предприятие на улица "Гривишко шосе". Оттам е извършил кражба на мобилен компютър "НР" и 1200 ваучери за храна с различен номинал, на обща стойност около  6000 лева.

След прецизна оперативна работа полицаите влизат в дирите на извършителя – 39-годишен от плевенското село Ясен. При извършено на 30 декември претърсване на лек автомобил "Волво", ползван от него, са открити и иззети 216 ваучери за храна с различен номинал. При последващо претърсване в дома му са намерени и иззети 960 ваучери за храна с различен номинал, укрити в "ДВД" устройство. Допълнително са установени две полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество, с правоъгълна форма и размери около 6х5 см. с неизяснен състав, както и 6 боеприпаси - патрони с калибър 6,5 мм. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза за изясняване състава на намереното вещество. Уведомен е прокурор при РП – Плевен.

Извършителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата по образуваното досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от НК продължава.