Депутатът Пламен Тачев: Няма ангажимент, който да съм поел и да не съм изпълнил!

Народният представител дари още 5 таблета на гимназията по туризъм в Плевен

Още 5 таблета за онлайн обучение пътуват към Професионалната гимназия по туризъм "Алеко Константинов" в град Плевен, която произвежда кадри за най-засегнатия сектор от пандемията. Те са дарение от народния представител от ГЕРБ Пламен Тачев. Така той изпълни ангажимента си да им осигури общо 10 таблета.

На 13 октомври 2020 г., по покана на директорката Малинка Маринова, Тачев посети училището и се срещна с нея. Маринова заяви, че то не разполага с достатъчно електронни устройства, за да започне онлайн обучение и помоли за съдействие. Тачев увери директорката, че гимназията може да разчита на неговата подкрепа, още повече че тя произвежда кадри за най-засегнатия сектор от пандемията, и конкретно я попита с какво може да бъде полезен. Малинка Маринова каза, че на първо място се нуждаят от 10 таблета за преподавателите. Още на срещата Тачев пое ангажимент да ги осигури – първите 5 устройства училището получи на 3 ноември, а днес, когато най-малките ученици се връщат в клас, са изпратени останалите 5.

"2020 година показа на света, че една криза може да бъде преодоляна само, ако сме обединени, ако си вярваме и ако всеки помага с каквото може. Но доверие не се гради лесно, нужно е много време и последователни действия. С чисто сърце мога да кажа, че няма ангажимент, който да съм поел пред гражданите и да не съм изпълнил! Това е поредният. И тук не става въпрос за пиар, а за солидарност, човещина и подкрепа към тези, които имат нужда.

Днес повече от всякога трябва да подкрепяме системите на образованието и здравеопазването. През 2020 г. аз го направих и през 2021 г. ще продължавам да го правя. А ако има хора, които мислят и твърдят, че това е предизборен пиар, вместо да злорадстват, ги призовавам да подемат подобни инициативи“, заяви Тачев.