Треньорът на Роси Денчева: Гледаме целеустремено напред към 2021 г.

Плевенчанката е успяла да развие себе си и играта си, смята Даниел Ангелов

Даниел Ангелов е национален треньор и наставник на една от най-проспериращите ни състезателки Росица Денчева. Kaкто вече писахме, талантливата тенисистка от Плевен спечели през този сезон шест титли на сингъл и три по двойки в турнири от Тенис Европа.

"Роси направи изключителна серия от турнирни победи тази година, един забележителен резултат, но аз като нейн треньор се радвам най-вече за това, че успя да развие себе си и играта си, защото за тази възраст приоритет е развитието на играча и след това резултатите. При Роси те се дължат най-вече на нейната психика, която тя съществено подобри тази година. Стана значително по-спокойна и психически устойчива, а по време на мач психиката и тактиката са двата основна аспекта, който оказват най-голямо влияние върху изхода от един двубой", коментира Даниел Ангелов в интервю за БФтенис.

"Искам да използвам случая да благодаря на Роси за положените усилия и жертвите, които прави по пътя към нейното развитие. Определено е в правилната посока и гледаме целеустремено напред към 2021 г. За да минем на следващото ниво трябва да надгради и работи върху физическата си подготовка, излизане и игра на мрежата. Тенисът е маратон, а не спринт – това е процес и за всичко трябва време, особено при подрастващите. Това е един процес, в който израстваме всички – състезател, родител и треньор", категоричен е треньорът на Денчева.