Годишен анализ се проведе в Единния център за начална подготовка – Плевен

На него присъства заместник-командирът на Сухопътните войски

Годишен анализ се проведе в Единния център за начална подготовка – Плевен. На него присъства заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.

Командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов се спря подробно на всички направления, по които е работено през годината, като обобщи, че „извънредната епидемична обстановка е предизвикателство, което е атестат за командирите и техните подчинени да проверят своите възможности и да докажат на дело, че са подготвени да се справят с предизвикателствата на динамично променящата се заобикаляща ни среда“. С добро планиране, подготовка на високо ниво и лична мотивация на военнослужещите, Covid-19 не е повлиял върху изпълнението на поставените цели и задачи.

В своето изказване бригаден генерал Цолов обърна внимание на основните насоки - поддържане, развитие и придобиване на нови отбранителни способности, постоянна бойна готовност, повишаване нивото на оперативна съвместимост на щабовете и боеготовността на формированията. Той изрази и своите очаквания 2021 г. да бъде също толкова динамична, като усилията на всички да бъдат насочени към поддържане нивото на подготовка и повишаване мотивацията на личния състав. В заключителната част на анализа бригаден генерал Цолов изказа своята благодарност към личния състав на ЕЦНП за положените усилия през изминалата година и пожела новата учебна година да бъде ползотворна и успешна.