Митничари иззеха над половин тон нелегален алкохол в Плевенско - pleven.utre.bg

Митничари иззеха над половин тон нелегален алкохол в Плевенско

15 януари 2021, 15:27 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Агенция "Митници"

По случая е образувано досъдебно производство

626 литра нелегален алкохол са иззети при проверка на жилище в село в община Левски. Това информираха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

На 12 януари инспектори от сектор Оперативен контрол - звено Свищов на отдел „Митническо разузнаване и разследване – Дунавска“ извършват проверка в жилище в село в община Левски, област Плевен. В кухнята, килера и избено помещение на къщата са установени стъклени и пластмасови бутилки с различна вместимост, както и бидон с течност с мирис на етилов алкохол. На част от тубите са поставени лепенки с надпис „неразредена“. На адреса е открит и тефтер, в който е описан видът плодов дестилат и годината, в която е произведен алкохолът в различните бутилки.

Намерените количествата са без валиден български бандерол, като в рамките на проверката не са представени документи за изваряване в регистриран специализиран малък обект за дестилиране каквито са изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове. По случая е образувано досъдебно производство по описа на териториален отдел МРР – Дунавска под наблюдението на Районна прокуратура-Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета