Калина Георгиева от Плевен грабна титлата "Мис Македонско девойче" за 2020 г. - pleven.utre.bg

Калина Георгиева от Плевен грабна титлата "Мис Македонско девойче" за 2020 г.

17 януари 2021, 14:49 | plevenutre.bg
  • Калина Георгиева от Плевен е носителката на титлата „Мис Македонско девойче“ за 2020 г

Конкурсът се организира от Националната женска организация за 15-а поредна година

Калина Георгиева от Плевен получи титлата "Мис Македонско девойчe" за 2020 г. Конкурсът се организира от Националната женска организация за 15-а поредна година. Целта е да покаже естествената красота на българката. Конкурсът премина при стриктно спазване на оповестените от НЖО правила за провеждането му онлайн. Събитието се провежда под патронажа на д-р Султанка Петрова – председател на НЖО на ВМРО и заместник-министър в МТСП. Тя е и председател на журито, което оценява участничките.

Членове на журито са: Юлиан Ангелов – депутат от Обединени патриоти и организационен секретар на ВМРО, Асен Павлов – ръководител на ансамбъл „Чинари“, Ваня Деневска – заместник-председател на НЖО, Албена Балчева – организатор на НЖО.

Журито оцени представянето на младите българки. Всяка участничка в конкурса предварително бе подготвила свое представяне: видеоклип и по 1 снимка със спортно елегантно облекло, народна носия и официален тоалет.

Калина Георгиева е на 18 години от град Плевен. Учи в профилирана гимназия с преподаване на чужди езици Плевен с профил английски и руски език. Бивша състезателка по художествена гимнастика със златен и бронзов медал. Занимава се модерен балет и спортни танци. Мечтае да създаде и развие собствен бизнес. Занимава се и с всякакъв вид изкуство.

Във визитката си за конкурса Калина споделя:

"България може да стане по-желано място за живеене и реализация на младите чрез самите тях. Главната причина за емиграцията е търсене на по-висок стандарт на живот. Ако кажа, че проблемът ще се реши с по-високо заплащане, няма да греша, но не е толкова лесно. Предвид достъпното ни образование, с труд младите можем да изградим собствения си висок стандарт на живот. А относно корена на проблемите в страната – нека ни крепи мисълта, че ние сме бъдещето на България, ние сме тези, които могат да променят положението си. Нека не забравяме да учим децата си на патриотизъм и любов към родината.

От мои наблюдения българските традиции остават запазени засега. Чрез тях помним миналото, историята. Но сякаш в забързаното ежедневие, в големите градове и при младото поколение, те остават на заден план. Обичайният начин за запазване на традициите е чрез предаването им в семействата, но моята съвременна визия за запазването им е да бъдат популяризирани от медиите и шоубизнеса, защото те най-много влияят на младите."Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета