Възможно е разхлабване на мерките на всеки две седмици - pleven.utre.bg

Възможно е разхлабване на мерките на всеки две седмици

18 януари 2021, 09:21 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    архив

Обсъжда се вариант първо да бъдат отворени заведенията в зимните курорти, а по-късно и в градовете

Властите обсъждат поетапно разхлабване на мерките в страната. Възможно е стъпково отваряне на нещо ново на всеки две седмици. Тези действия предстои да бъдат изясненени тази седмица, съобщи в ефира на "Здравей, България" социалният министър Деница Сачева.  

Тя допълни, че се получават различни предложенията относно отварянето на обектите. „Има предложения да се започне със зимните курорти, защото за тях сезонът почти приключва. Може би, от средата на месец февруари - за ресторанти и заведения на територията на големите градове. За моловете рестрикциите ще продължат още малко”, допълни Сачева.  

За нея е важно да се внимава и е необходимо да се намери балансът между ниската степен на заболеваемост и това да има повече ваксинирани и оздравели.

"Важно е, когато отворим всичко внезапно, да не се повиши броят на новозаразените и да се наложи отново да затваряме. Трябва да задържим и затвърдим тези резултати”, каза министърът, като поясни, че не се предвижда затварянето да продължи до датата на парламентарния вот.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета