БФТ започна провеждането на тенис лагери с грижа за най-младите таланти - pleven.utre.bg

БФТ започна провеждането на тенис лагери с грижа за най-младите таланти

20 януари 2021, 15:13 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    БФТенис

Йоана Константинова игра с малките тенисисти на базата на БНТЦ

От тази седмица Българската федерация по тенис започна провеждането на тенис лагери с цел подготовка на най-младите ни тенис надежди. Приоритет на БФТ е да насочи вниманието си в активно подпомагане на най-перспективните деца от ранните състезателни възрасти, като посредством пряка връзка с клубовете и личните треньори, се цели повишаване на продуктивността.

Планира се провеждане на лагери на БНТЦ целогодишно, като ще бъдат подбирани максимално голям брой състезатели, за да се повишава и конкурентната среда. Това ще подпомогне и клубовете, за които това е добра възможност да обменят опит с други треньори и специалистите от спортния отдел на БФТ. До края на зимния сезон ще бъдат организирани поще подобни лагери. Основната идея на БФТ е да отделя все повече внимание на по-малките възрасти между 9 и 11 г., освен регулярните възрасти 12, 14, 16 и 18 г. при подрастващите.

От 18-ти до 22-януари на базата на БНТЦ се провежда лагер за деца родени през 2011 и 2010 година (10 и 11 годишни). Следващата седмица пък ще участват деца до 9 годишна възраст.

От страна на треньорите от БФТ в лагера участват Биляна Павлова - национален треньор, бивша национална състезателка за Фед Къп и професионална състезателка от WTA и националните треньори Велиан Бакалов и Даниел Ангелов. Гост треньори са Мартин Захариев и Бранко Аврамовски, като ежедневно се провеждат 2-часови тенис сесии. Със съвети към най-малките ще се включи и Теодор Бачев- бивш национал за Купа Дейвис, капитан за Фед къп и настоящ национален треньор.

Тренировките съдържат развиване на тактически и технически компоненти, различни видове упражнения с кош и жива топка, както и елемент на съревнование и работа в екип.

В лагера участват младите таланти Владимир Цонков, Пламен Колев, Мартин Иванов, Георги Георгиев, Симеон Луканов, Димитър Топчийски, Дамян Аврамовски, Самуил Милков, Даниел Стоянов, Евгения Стоянова, Кристина Кънева, Радина Средкова и Лара Борисова.

В лагера се включи и водачката в европейската ранглиста до 14 г. Йоана Константинова, която игра с малките тенисисти.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета