Левски Лукойл победи Спартак Плевен със 100:67

Селекциятана Сашо Дяковски допусна 10-о поражение за сезон 2020/2021

Левски Лукойл разгроми Спартак Плевен със 100:67 като домакин в мач от 15 кръг на НБЛ, информират от сайта на НБЛ.
За отбора на Константин Папазов това е 11-и спечелен двубой от началото на сезона. Столичани се намират на второ място във временното класиране (11-3), веднага след лидера Рилски спортист (12-1). Представянето на Спартак продължава да бъде колебливо, като селекцията от Плевен допусна 10-о поражение за сезон 2020/2021 и се намира на предпоследно място в подреждането (3-10).

В основата на победата за Левски Лукойл бе триото Чавдар Костов - Данило Тасич - Христо Захариев. Капитанът на тима Костов записа 17 точки в срещата, сърбинът добави 18 точки и 8 борби, а намиращият се в страхотна форма напоследък Захариев регистрира 15 точки, към които постави още 8 овладени под коша топки и 4 асистенции.

За плевенчани над всички бе опитното тежко крило Димитър Маринчешки. Юношата на Лукойл Академик положи много усилия и завърши с дабъл-дабъл от 18 точки и 11 борби като само още двама негови съотборници минаха границата на двуцифрения точков актив и това бе Цветослав Острев и Ивко Ивков, реализирали общо 22 точки, или по 11 всеки.

На 6-и февруари Левски Лукойл се отправя към Ботевград, където гостува на последния шампион на България - Балкан, а по същото време Спартак Плевен ще се опита да зарадва, макар и от разстояние своите фенове, които все още нямат право да присъстват на живо в зала "Балканстрой", но ще стискат палци на момчетата на Александър Дяковски да надиграят Академик Пловдив.