Тежка катастрофа край Плевен, 55-годишна жена e с опасност за живота

Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен

На 27 януари около 14:30 часа е настъпило ПТП на първокласен път І-3 Бяла – Ботевград. Инцидентът е станал в близост до град Долни Дъбник. Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен.

Установено е, че лек автомобил "Ауди А8", собственост и управляван от 65-годишен, е напуснал пътното платно вляво по посоката си на движение и се е ударил в крайпътно дърво. Вследствие на произшествието са пострадали водачът и пътник в автомобила – 55-годишна. Двамата са транспортирани в ЦСМП - Плевен, където са прегледани. Установено е, че водачът има фрактура на ръка и ребро, а пътничката е с фрактура на таза, травматично ампутиран палец на лява ръка и коремна травма. Жената е настанена в централна реанимация с опасност за живота.

Шофьорът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство "Алкотест дрегер", като пробата му е отрицателна. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен.  Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б. "б", във връзка с чл.342, ал.1 от НК.