Удар срещу наркотиците в Плевен, задържани са мъж и жена

С постановление на наблюдаващия окръжен прокурор 37-годишният е задържан за срок до 72 часа

В Плевен е проведена специализирана полицейска операция по линия "Производство и разпространение на високорискови наркотични вещества".

За времето от 22.00 часа на 2 февруари до 05.30 часа на 3 февруари са извършени процесуално – следствени действия под ръководството на окръжен прокурор.  Акцията е проведена с участието на служители на Второ РУ- Плевен, екипи на сектор "Специални тактически действия" и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР - Плевен, както и експерти от Базова научно-техническа лаборатория. 

В 02.05 часа полицейски екип извършва проникване в жилище в областния град, където са задържани двама - 37-годишен плевенчанин и 27-годишна от село Горна Митрополия. В жилището са открити полиетиленов плик, съдържащ 40 броя фармацевтични опаковки на медикамент и същия брой блистери - без съдържание на таблетки. Установени са самозалепващо полиетиленово пликче, с размери 4/5 см., съдържащо седем съцветия от рода на конопа и две разделени полета, покрити със светло кафяво и бяло кристалообразно вещество. Иззети са пластмасова бутилка с вместимост от 1.5 л. и пластмасова бутилка с вместимост от 2.5 л., и двете пълни около 2/3 от обема им с бяла на цвят течност. Приобщени към досъдебното производство са и мобилни апарати, сим карти, две електронни везни и стъклена колба с видими остатъци от химичен процес. Предстои назначаване на физико - химична експертиза на намерените вещества.

Първоначално двамата обитатели на жилището са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. С постановление на наблюдаващия окръжен прокурор 37-годишният е задържан за срок до 72 часа. На 3 февруари той е приведен в ОЗ "Арести" при Затвора - Плевен. Работата по документирането на престъплението продължава.