"Денят на щурите шапки“ се проведе в ДГ "Юнско въстание" в Плевен

Плевен Лайф

05-02-2021, 15:35

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

170 деца от ДГ "Юнско въстание" в Плевен посрещнаха Баба Марта

Родителите, насочени от учителите на група "Смехорани" в ДГ "Юнско въстание" в Плевен, изработиха "щури" еко-шапки за децата си. Те дойдоха в детската градина, заредени с много настроение и енергия, и започна празникът на щурите шапки.
Децата изработиха от хартия шапки /тип оригами/.
Едновременно с това разбраха какви са видовете шапки у нас и по света. Изключително интересно за малките „смехорани“ бе да споделят наученото от техните родители как картонените чашки, сламки и формички за мъфини могат да станат чудесна украса за смешна шапка и как да опазват околната среда. Кулминацията на празника бе специално подготвеното модно ревю, което завърши с дефилето на щурите шапки.
Една от основните цели, които са си поставили учителите на групата е приобщаването на родителите към живота на децата им в образователната институция, както и да се променят техните нагласи към детската градина, където не само се отглеждат децата им, но и се полага основата за учене през целия живот. „Радвам се, играя, познавам и творя“ – това са водещите ключови дейности на образователната система „Приказни пътечки“, по която работят педагозите от трета група "Смехорани", чрез прилагането на интердисциплинарния подход при осъществяване на поставените цели и зад