Радо Панталеев ще се завърне на ринга с участието си в 72-ото издание на турнира "Странджа"

Турнирът е част от подготовката за европейската олимпийска квалификация през месец април

Близо година без международни състезания за мъжкия национален отбор по бокс на България. Последното официално състезание за боксьорите ни бе през март 2020-та, а именно прекъснатата европейската олимпийска квалификация в Лондон. Сега те ще се завърнат на ринга с участието си в 72-ото издание на международния турнир „Странджа“. Надпреварата е в София от 22-ри до 27-ми февруари в столицата.

Тимът е на подготовка на високопланинската база в Белмекен до петък. Лагерът е базов, като момчетата на Жоел Арате се готвят заедно с Молдова. От понеделник, 15-ти февруари, тренировките се местят в столичната зала „Дианабад”. Там са предвидени спаринги с доста от боксьорите, които идват от чужбина, начело с националния отбор на Бразилия.

Турнирът е част от подготовката за европейската олимпийска квалификация през месец април, както и за световната през юни.

Треньорът Жоел Арате е притеснен от неяснотата около домакина на европейската квалификация. Тя трябва да се проведе между 22 и 26 април, но бе отнета от Лондон и все още не се знае къде ще се организира.

"На европейската квалификация останаха само трима от мъжкия отбор – Симеон Чамов (75 кг), Радослав Панталеев (91 кг) и Петър Белберов (+91 кг), а останалите момчета се готвят за световната. Притеснени сме, че още няма яснота къде ще се проведе тя. Все още нищо не се знае, може и датите да променят. Има съмнения и дали ще са същите боксьори, защото някои са сменили категории, други може да са контузени и не знаем дали няма да има извънредни ситуации, които да позволят това. Твърде много въпросителни има, на които още чакаме отговорите”, каза още специалистът.