Теглят жребия за Купата на България по баскетбол онлайн

Tова ще стане на 22 февруари

Тегленето на жребия за купа България ще се проведе онлайн. Както бе обявено вече, това ще стане на 22.02.2021 г., понеделник, от 12.00 ч. в офиса на БФБаскетбол. Разбира се, причината жребият да бъде теглен виртуално са противоепидемичните мерки, които продължават да действат в страната и борбата с разпространението на коронавируса Ковид-19.

В жребия ще участват всички отбори, подали заявка за участие във Финалната осмица на EFBET Купа на България, мъже и Финалната Четворка на Купата на България за жени. До края на работния ден на 11 февруари в офиса на федерацията постъпиха заявки за участие от Рилски спортист, Левски Лукойл, Балкан, Берое, Академик Пловдив, Черноморец, Ямбол и Спартак Плевен при мъжете и Берое Стара Загора, Монтана 2003, Славия и Шампион 2006 при дамите.

Жребият за полуфиналите на женския турнир за Купата на България ще е дирижиран според класирането след първия етап от А група-жени между отборите класирани на 1 и 2 място («първа двойка») и тези на  3 и 4 място(«втора двойка»). Финалният турнир ще се проведе на 9 и 10 март, като полуфиналите на 9 март, а на 10 март са финалите за трето и първо място.

Дирижиран ще е и жребият за четвъртфиналите на EFBET Купа на България при мъжете Той ще се проведе според класирането на отборите след втория етап от НБЛ  между отборите класирани от 1 до 4 място (« първа четворка») и тези от 5 до 8 място(«втора четворка»). Жребият за полуфиналите ще е пълен недирижиран между победителите в четвъртфиналите. Финалната осмица на турнира ще се състои между 11 и 15 март с четвъртфинали на 11 и 12 март, полуфинали – на 13 март и финал – на 15 март.