Зеленчукопроизводителите кандидатстват за борба с вредителите по доматите - pleven.utre.bg

Зеленчукопроизводителите кандидатстват за борба с вредителите по доматите

20 февруари 2021, 06:15 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МЗХГ

Заявления се подават в областните дирекции на ДФ „Земеделие“

От понеделник, 22 февруари, до 15 октомври 2021 г. в областните дирекции на ДФ „Земеделие“ се отваря прием по схемата „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на доматен миниращ молец - Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera)“. Заявления се подават в областните дирекции на ДФ „Земеделие“. Бюджетът по помощта е 500 000 лв.

Срокът за отчитане на отчетни документи за покупка на продукти за борба с вредителите е 29 октомври 2021 г. Срокът за изплащане на средствата е 15 декември 2021 г. Целта на схемата е ограничаване загубите на продукция, причинени от вредителя по зеленчукови култури, отглеждани в оранжерии.

Максималният интензитет на помощта е до 100% от разходите по закупуване на продукти и средства за растителна защита за предотвратяване и унищожаване на нашествието от доматен миниращ молец - Tuta absoluta в оранжерии, но не повече от 250 0лв./ха с ДДС. Указанията по схемата са публикувани на сайта на ДФЗ.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета