Отново пияни и дрогирани на пътя в Плевенска област

Отново пияни и дрогирани шофьори са засечеени на пътя в Плевенска област. За това информират от пресцентъра на МВР.

На 20 февруари в Първо РУ - Плевен е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. На същата дата в 11:49 ч.аса на плевенската улица "Димитър Константинов" при проверка с техническо средство е установено, че 29-годишен е зад волана на "Смарт МЦ-01" под въздействието на наркотици. Уредът е отчел проба за наличие на "канабис". Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Той е дал проба от кръв и урина за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП – Плевен.

На 21 февруари 2021 година около 12.10 часа в град Долна Митрополия е спрян "Форд Мондео" с водач – 39-годишен плевенчанин. При извършената проверка с техническо средство "Дрегер дръг чек-3000" е установено, че е под въздействието на наркотични вещества канабис. На нарушителя  е издаден талон за медицинско изследване, но той е отказал да даде кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 19 февруари 2021 година в РУ - Долна Митрополия е започнато бързо производство за шофиране в нетрезво състояние. На същата дата около 15:25 часа в града е спрян лек автомобил „Ситроен“. Проверка с техническо средство е установила, че водачът – 50-годишен местен жител, е зад волана с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Съставен е акт за административно нарушение. Издаден е талон за медицинско изследване, като шофьорът е дал кръвна проба във ЦСМП – Плевен.  55-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП - Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. По случая работата продължава работа.

На 14 февруари около 16:15 часа в град Белене по улица "Гео Милев" 47-годишен се придвижвал с лек автомобил "Фолксваген Пасат" с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 промила. На 19 февруари в РУ - Белене е получен протокол за химическо изследване на специализираната химическа лаборатория към ЦСМП - гр. Плевен, установяващ нарушението. По случая е уведомен дежурен прокурор при РП - Плевен и е образувано бързо производство за престъпление по 343 „б“, ал.1 от НК. Работата продължава.