Двама студенти на МУ-Плевен са отличени в националния конкурс "Студент на годината 2020" - pleven.utre.bg

Двама студенти на МУ-Плевен са отличени в националния конкурс "Студент на годината 2020"

06 март 2021, 10:50 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МУ-Плевен

Официалната церемония по награждаване на победителите се проведе в Софийския университет

Двама студенти на Медицински университет – Плевен получиха приз по време на 14-то издание на конкурса "Студент на годината 2020", организиран ежегодно от Националното Представителство на студентските съвети в България. Официалната церемония по награждаване на победителите се проведе в Софийския университет "Св. Климент Охридски" под патронажа на Министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев.

В категория "Чуждестранен студент" призът спечели Прасида Рай, VI курс, "Медицина", англоезично обучение. Подгласник в категория "Здравеопазване" стана Радослав Трифонов, VI курс, "Медицина", от Медицински университет – Плевен. Прасида Рай, който е председател на Асоциацията на чуждестранните студенти на МУ-Плевен, отправи следните благодарствени думи след награждаването: "Благодаря на Студентски съвет Плевен (специално на Константина Каракадиева, председател на Студентски съвет) и Медицински университет Плевен за подкрепата и номинацията. Благодарен съм на семейството си, което ми даде безусловната си любов и подкрепа."

Оценката на студентите, участници в конкурса, е комплексна – успех за изминалата академична година, научни публикации, участия в научноизследователски проекти, в научни форуми, в студентски практики и спечелени стипендии. Националният приз „Студент на годината" се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование. Жури в състав от водещи експерти от всички области на образованието определиха призьорите в 14 категории, които имат доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета