Разликата между Лудогорец и ЦСКА не се промени след изминалия кръг в efbet Лига

През изминалия уикенд се проведоха мачовете от 21-вия кръг на родното първенство efbet Лига. Разликата на върха между Лудогорец и ЦСКА не се промени, след като двата отбора постигнаха победи. Разградчани направиха нова крачка към титлата след труден успех у дома на Арда. Лудогорец спечели двубоя с минимален резултат, благодарение на късно попадение на Вандерсон дълбоко в добавеното време. Големият конкурент на „орлите“ в битката за титлата – ЦСКА, също постигна измъчена победа, след като надви последния в класирането Етър с 1:0.

С победата си срещу Арда миналия петък, отборът на Лудогорец записа трета поредна победа в първенството и четвърта във всички турнири. „Орлите“ бяха много близо до това да загубят точки срещу отбора на Николай Киров. За да бъдем честни, Арда заслужаваше да си тръгне с точка от „Хювефарма Арена“, тъй като двубоят бе равностоен. Тимът от Кърджали обаче остана с човек по-малко в 90-ата минута, след като Александър Георгиев бе изгонен. Ако срещу останалите отбори в лигата, тимът на Арда би издържал в продължението с човек по-малко, то срещу Лудогорец това не се случи. „Орлите“ изградиха чудесна атака в 96-ата минута, която бе завършена от Вандерсон. Бразилският национал дълго време лекуваше контузия, като в последните три мача на тима получи малко минути на терена и срещу Арда показа, че може да бъде отново ключова фигура за „зелените“. След началото на втория полусезон в първенството, Лудогорец вече има четири победи и едно поражение. Тимът е на прав път към спечелването на десета поредна титла в България. Воденият от Валдас Дамбраускас отбор има осем точки аванс на върха в класирането в efbet Лига и е малко вероятно да изпусне подобна преднина в заключителните етапи на сезона.

Големият конкурент на „зелените“ за титлата – ЦСКА, остана на същата разлика от осем точки от върха след изиграването на последния кръг. „Армейците“ победиха Етър с 1:0 на „Българска армия“ като имаха доста трудности, но резервата Енрике донесе успеха на тима с гол в 61-вата минута. Вратарят на „болярите“ Христо Иванов направи страхотен мач и попречи на „червените“ да спечелят с по-голяма разлика. Това бе трета победа на ЦСКА в първенството за 2021 година. Проблемът на тима е, че срещу отборите от топ 3 не показа добър футбол. „Армейците“ не създадоха положение за гол срещу Лудогорец при визитата в Разград, когато загубиха с 0:1, като може да кажем същото и за двубоя с Локо Пловдив, който завърши наравно 0:0 в София. Може би отборът е малко под нивото на Лудогорец и в края на сезона ще заеме втората позиция.

Все пак тимът на Бруно Акрапович ще се бори за трофей този сезон и ще се надява да спечели Купата на България. ЦСКА ще се стреми отново да се класира на финала в турнира, след като през миналия сезон загуби от дузпи срещу Локомотив Пловдив. Отборът имаше късмет при жребия и ще е домакин на Ботев Враца на 1/4-финалите. Надали ЦСКА ще пропусне шанса да намери място в заключителната фаза на турнира. Техният треньор Бруно Акрапович е доказан тактик и ако „армейците“ нямат шансове за титлата, то ще се надяват да вдигнат Купата на страната през месец май, за да зарадват своите фенове.