Започна цялостната рехабилитация на отсечката от пътен възел "Плама" до "Боаза"

"Този път ще ускори придвижването и съответно ще изведе тежкия трафик от Плевен”, увери Мирослав Петров

Днес официално бе даден старт на цялостната рехабилитация на отсечката от пътен възел "Плама" до "Боаза".

"Днес нагледно показваме какви са реалните ни решения за Плевен. Правим първа копка на ремонт, който след като е готов - сериозно ще се облекчи трафикът в града. Нужни са инвестиции и разкриването на нови работни места, за да се компенсира изоставането на Севера от Юга. Това може да стане единствено с правителство на Бойко Борисов и мнозинство на ГЕРБ – СДС в следващия парламент”, заяви пред медиите проф. д-р Григор Горчев, който заедно с други кандидати за народни представители присъства на събитието.

"Това е алтернативен път до АМ "Хемус", докато последният лот се изгражда. Финансирането на проекта е в размер на 19 млн. лв., като първоначално ще бъдат изградени 25 км от пътя. Крайният срок е 30 септември, като ще се подмени изцяло асфалтовата настилка, ще се изградят отводнителни съоръжения, ще се положи маркировка. Това ще е път, който реално ще обслужва две области – Плевенска и Ловешка и ще е алтернативен на обходния път на Плевен. Това ще облекчи целия трафик, като максимално ще се възползват общините Долна Митрополия, Долни Дъбник и Гулянци, тъй като няма да се налага да минават през Плевен в посока София. Този път ще ускори придвижването и съответно ще изведе тежкия трафик от Плевен”,  каза областният управител Мирослав Петров.

Той подчерта, че в близост се намира ВВВУ в Долна Митрополия, където се реализира една отдавнашна идея за гражданско летище и карго терминал.

"Така че този район, в който се намираме, ще се развие една хубава Западна индустриална зона на Плевен с пътна свързаност към централната и тежката индустриални зони на града”, обясни Мирослав Петров.