МУ-Плевен отлага присъствените кандидатстудентски изпити за месец април

МУ-Плевен провежда гъвкава кандидатстудентска кампания 2021 под мотото „Успяваме заедно“

Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) отложи насрочените за месец март присъствени кандидатстудентски изпити за месец април.

Определената за присъствено явяване дата за двете магистърски програми „Медицина“ и „Фармация“ беше 27 март 2021 г. Новата насрочена дата е 18 април. За бакалавърските програми присъственият изпит на 28 март се отлага за 17 април. Срокът за електронно подаване на документи за бакалавърските и магистърските програми изтече на 23.03.2021 г., като талоните за явяване на изпити са валидни за новите дати. От кандидатите, успешно подали заявления за явяване, не се изискват допълнителни действия. Броят кандидат-студенти, подали заявления за явяване на изпита на 18 април за магистърските програми, е по-висок тази година – 775 зрелостници.

За удобство на кандидат-студентите тази година МУ-Плевен ще проведе двата конкурса по биология и химия за „Медицина“ и „Фармация“ в един ден със съкратена продължителност – общо четири часа, без фиксиране на времето за представяне по отделните дисциплини.

За прием в десетте бакалавърски специалности кандидат-студентите могат да участват в класирането с оценка от зрелостен изпит и с явяване на една или повече дати за тест по биология – електронно или присъствено. Висшето училище предлага през тази кампания повече възможности за явяване на конкурсните изпити по биология за бакалавърските специалности. Изпитите започнаха още през февруари, като на 27 февруари тестът се проведе онлайн с 60 кандидати. Предстои още един онлайн тест по биология за бакалаври на 03 април, като на 17 април и на 10 юни конкурсът ще е присъствен.

Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) провежда гъвкава кандидатстудентска кампания 2021 под мотото „Успяваме заедно“, съобразена с динамичната епидемична обстановка в страната и препоръките на отговорните институции, с цел ограничаване разпространението на корона вируса и осигуряване на пълна безопасност на кандидат-студентите.

Повече информация можете да намерите на сайта на МУ-Плевен:

http://www.mu-pleven.bg/index.php/bg/2021/bulgarian-students