Община Плевен отново се включва в инициативата "Часът на земята"

Тази вечер между 20.30 и 21.30 ч. ще бъде загасено ефектното осветление на сградата на местната администрация

За поредна година Община Плевен се присъединява към световната инициатива „Часът на Земята” на международната природозащитна организация WWF. Тази вечер между 20.30 и 21.30 ч. ще бъде загасено ефектното осветление на сградата на местната администрация.

"Часът на Земята" е най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването на планетата. Тази пролет тя ще стане факт за 14-а поредна година в над 7 000 града от 180 държави, обединени в усилията си за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата, отправящи призив за устойчиво и отговорно бъдеще.

Фокусът на международната кампания на WWF тази година ще бъде върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Само за 50 години сме изгубили 68 % от популациите на диви животни. Затова „Часът на Земята`2021“ в България ще обърне специално внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години. Над 2 000 българи се отзоваха на апела на организацията за помощ и подкрепиха създаването на Спасителен мечешки отряд от експерти, който вече е на терен и работи успешно. Сега целта е да се продължи с надграждане на започнатото като се проучат и оценят мечешките популации в Средна Стара планина и в Западните Родопи, както и да се предпазят местните хора от нежелани срещи с тях.

Община Плевен призовава всички граждани да изразят своята съпричастност и активна гражданска позиция, като загасят светлините в домовете си за един час на 27 март.