Мария Габриел в Плевен: За мен е чест да подкрепя проф. Григор Горчев, който е гордост за цяла България

Зам.-председателят на ЕНП посети Плевен

"За мен е чест да подкрепя проф. д-р Григор Горчев и листата на Коалиция ГЕРБ – СДС. България може да се гордее с проф. Горчев, който е голямо име в медицината”. Това каза зам.-председателят на ЕНП Мария Габриел. Тя днес посети Плевен и в двора на къщата – музей "Цар Освободител" се срещна с младежи и кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ – СДС.

"Присъствието на Мария Габриел днес в Плевен е знаково за нас. Плевен е люлка на новите технологии в медицината”, подчерта проф. д-р Горчев. „Аз смятам, че с листата ни, изградена от успели хора, хора със сериозни биографии и опит, със стабилни позиции в обществото - ще успеем. За нас е важно да вървим напред и да надграждаме”, подчерта водачът на листата на  ГЕРБ – СДС в Плевен.

Мария Габриел обсъди с младежите и кандидатите за народни представители актуални теми, свързани с кампанията, пандемията и перспективите за европейското развитие на страната. Тя разясни акценти от Програма „Хоризонт Европа“, която дава големи възможности за младите хора. „В рамките на тази програма много важен елемент са публично-частните партньорства, като едно от най-големите е свързано с иновативната медицина. Аз съм убедена, че заедно с проф. Горчев ще направим така, че и България и Централна Европа да бъдат по-активни в този тип инициативи, защото те позволяват Европа да стане лидер и в иновациите и в индустрията”, каза още Мария Габриел.

Проф. Горчев, Мария Габриел и други кандидат-депутати се разходиха и в центъра на града и разговаряха с граждани пред шатрата на партията.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!