Плевенските огнеборци гасиха пожари в сухи треви и отпадъци

Няма пострадали хора

На 26 март 2021 година в 14:50 часа служители от РС ПБЗН – Плевен са потърсени за съдействие при потушаване на пожар в отпадъци на тераса – балкон в Плевен в ж.к. "Сторгозия".  Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Пожарът е погасен от собственика до пристигане на екипите на РСПБЗН - Плевен. Опушени са стени в жилището на разгърната площ 15 кв.м.
Същия ден около 22 часа огнеборци от РС ПБЗН – Плевен са локализирали и потушили пожар в отпадъци в метален контейнер на плевенската улица „Елин Пелин“.

На 26 март екип около 16 часа екип на РС ПБЗН – Кнежа е оказал техническа помощ - разчистване на пътното платно след ПТП в землището на град Кнежа на второстепенен път за град Искър.

На 26 март 2021 година служители от РДПБЗН - Плевен са потушили пожари в запалени сухи треви в землището на село Горталово и в землището на град Червен бряг.

На 27 март екипи на РДПБЗН - Плевен са локализирали и погасили пламъци в нискостеблена растителност и сухи треви в местността „Бала баир“ край Плевен,  землището на село Бохот и в землището на град Левски в посока за село Градище.

На 28 март огнеборци от РСПБЗН – Белене са погасили пожар в сухи треви в землището на крайдунавския град.