Нови кошчета за отпадъци поставиха в Червен бряг

Това е пореден етап от изпълнението на Екологичната програма на Общината

С 33 бетонни и 9 метални кошчета за боклук бяха подменени старите съдове за смет в централната част на Червен бряг. Това е пореден етап от изпълнението на Екологичната програма на Общината.

Инвестицията е за сметка на общинския бюджет. Новите бетонни кошчета имат по-добра вместимост и разполагат с малък отвор, коeто възпрепятства изхвърлянето на по-едри отпадъци в тях, както и на бездомните животни да проникват вътре и да разнасят боклуци.

"За гражданите остава да изхвърлят отпадъците си в новите съдове, а не на нерегламентирани места. Новите съдове ще бъдат и доста по-удобни за обслужване.” – кометира кметът д-р Цветан Костадинов.

И през 2021 година Община Червен бряг ще продължи да облагородява междублоковите пространства в града. Близо 48 хил. лева са заложен в бюджета за тази година. Предстои подобряване на състоянието на два терена. Единият е градинката и междублоковото пространство, обградено от бл. 130 и бл. „Септември”. Другият район е близо до Пазара. Благоустрояването ще обхване разстоянието между бл. 5 на ул. „Любен Каравелов” и бл. 2 на ул. „Княз Борис I”. И не на последно място, Общината има вече разработена Стратегия за облагородяване на ЖК „Победа”. Един ангажимент на Кмета, поет за изпълнение в настоящия му мандат.