Откриха нерегламентирана площадка за скрап в плевенско село

Сезирана е Районна прокуратура - Плевен, като е разпоредено вземане на административно отношение от РИОСВ

Нерегламентирана площадка за скрап са открили полицаи от РУ Долни Дъбник. Вчера за времето от 09.30 часа до 14.00 часа е проведена специализирана операция на територията на РУ- Долни Дъбник по линия "Търговска дейност с черни и цветни метали". Извършена е проверка в село Писарово в частен дом, обитаван от 51-годишен.

Установено е, че в дворно място се намират складирани две купчини с размери 12/7/1.80 метра с различни по вид и големина метални битови отпадъци и кантар. Сезирана е Районна прокуратура - Плевен, като е разпоредено вземане на административно отношение от РИОСВ.

Служители на РИОСВ – Плевен незабавно оказват съдействие и извършват проверка съгласно чл. 119 от ЗУО. Констатирано е, че на мястото, където се съхраняват металите няма издаден документ по чл. 67 във връзка с чл. 35, ал. 1, т. 1 от ЗУО /Закон за управление на отпадъците/ за извършваната дейност като площадка за съхраняване  и или третиране на отпадъци от черни и цветни метали. Издадено е предписание на нарушителя и му е съставен акт на основание чл. 133, ал. 3, т. 3 от ЗУО. Работата по случая продължава.