Тази събота - първи присъствен тест по биология за бакалавърските специалности в МУ-Плевен

Кандидатите трябва да се явят на изпита с маски, а пропускането им в залите ще се осъществи от 8.00 до 8.30 ч.

На 17 април, събота, от 9.00 до 11.00 ч ще се проведе третият кандидатстудентски изпит на Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) - присъствен тест по биология за бакалавърските специалности. Той е организиран в учебните зали в сградата на Ректората на висшето училище при спазване на всички противоепидемични мерки – ограничен брой кандидати в залите, спазване на дистанция, осигурени предпазни средства и дезинфекция. Кандидатите трябва да се явят на изпита с маски, а пропускането им в залите ще се осъществи от 8.00 до 8.30 ч.

Тази година голяма част от кандидатите за бакалавърските специалности се възползваха от повечето възможности в кандидатстудентската кампания -  кандидатстване онлайн на предварителните тестове по биология. Друга част от зрелостниците ще използват оценката от матурата си по биология в надпреварата. Няколко са възможностите на кандидат-студентите за участие в класирането за специалностите на Факултетите „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и на Медицинския колеж – с оценка от теста по биология от изпитните сесии – онлайн или присъствени; със зрелостен изпит по биология или с оценка от друга матура по избор.

Бакалавърските специалности във Факултет „Здравни грижи“ са „Медицинска сестра“ и „Акушерка“; във Факултет „Обществено здраве“ - „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Опазване и контрол на общественото здраве“ и „Социални дейности в здравеопазването“, а в Медицински колеж - „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник-фармацевт“ и „Медицинска козметика“. От 2019 г. МУ-Плевен стартира и прием за новоразкритата магистратура по „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ в задочна, платена форма на обучение, след завършена бакалавърска степен. Висшето училище запазва приема по специалност „Социални дейности“ в платена форма на обучение.

Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) провежда целогодишна кандидатстудентска кампания под мотото „Успяваме заедно“ с организиране на електронни срещи с кандидат-студенти и провеждане на повече изпити, които се редуват в онлайн и присъствена форма. Всички присъствени събития са съобразени с динамичната епидемична обстановка в страната и препоръките на отговорните институции, с цел ограничаване разпространението на корона вируса и осигуряване на пълна безопасност на кандидат-студентите.

На 17 април 2021 г., събота, в 8.40 ч в зала „Асклепий“ на Ректората, на произволен принцип от кандидат-студент ще се извърши тегленето на варианта на кандидатстудентския тест по биология за бакалавърските специалности. Това ще се случи в присъствието на председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по биология доц. Милена Атанасова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова, родители и журналисти.