Спартак завърши осми и ще играе срещу Рилски спортист в плейофите

Плевенчани завършиха с баланс 4-20

Черноморец победи Спартак Плевен с 95:65 и заслужи мястото си в четворката след края на редовния сезон в НБЛ. „Акулите“ завърших редовния сезон с баланс от по 12 победи и загуби и си осигуриха домакинско предимство за първия кръг на плейофите, където ще срещнат Академик Пловдив. Плевенчани пък завършиха осми с баланс 4-20 и ще играят в четвъртфиналите срещу Рилски спортист.

За Спартак Мартин Маринов наниза 26 точки (5 тройки), а с 21 завърши Ивко Ивков. Димитър Маринчешки бе опазен и приключи само с 10 точки, като хвана и 9 борби.

"Играта в нападение горе-долу ни се получаваше, успяхме по този начин да държим отбора на Черноморец да играе почти цялото първо полувреме само на постепенно нападение и да ги объркаме, да ограничим тяхната агресивна игра на транзиция, която цял сезон играят. Второто полувреме от наше лошо нападение, грешки и по-тежки отигравания доведоха до много лесни точки на транзиция и от там вече те повдигнаха настроението си, а ние загубихме мача.“, коментира Александър Дяковски пред сайта на НБЛ.