Кръводарителска акция ще се проведе в Плевен на Цветница

БЧК-Плевен и РЦТХ-Плевен отправят апел към плевенчани и гостите на града да дарят кръв на 25 април

БЧК-Плевен и РЦТХ-Плевен отправят апел към плевенчани и гостите на града да дарят кръв на 25 април – Цветница и да подкрепят усилията на медицинските екипи за спасяване живота и здравето на тежко болни и пострадали пациенти.

"Скъпи плевенчани, за осигуряването на необходимите лечебни кръвни съставки за нуждаещи се болни и пострадали пациенти, разчитаме на вашето милосърдие и добротворство. За втора поредна година кампанията ще се проведе в условия на извънредна епидемиологична обстановка. В РЦТХ-Плевен работят екипи от професионалисти, които стриктно спазват всички противоепидемични мерки за безопасност в условията на Covid-19, с което се гарантира запазване здравето на кръводарителите, на медицинските екипи и нуждаещите се пациенти", информират от БЧК - Плевен.

Всеки, който желае да подкрепи кампанията и да дари кръв, може да го направи в Районен център по трансфузионна хематология /РЦТХ/-Плевен на адрес: бул. „Русе” - 36. На 25-ти април - неделя, РЦТХ-Плевен ще работи от 7:30 до 18:00 ч.