Подкрепа за децата на загинали и пострадали служители на МВР

Участващите в благотворителната кампания на министерството 89 деца получиха по 400 лева за Великден

Каузата да дарим грижа и внимание на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари продължава да ни обединява, независимо от трудностите, пред които обществото ни се изправя през последната година. Благородните жестове в дни на изпитания отново осигуриха възможност за предоставяне на финансова подкрепа на децата, споделящи обща съдба. Toва информират от МВР.

Със средствата, набрани в рамките на благотворителната кампания на МВР, 89 деца бяха подпомогнати с по 400 лева по повод Великденските празници. По традиция, част от финансовите средства бяха заделени и за завършващите средното си образование – през 2021 г. шестима зрелостници, момичета и момчета от София, Плевен, Пловдив и Сливен, получиха по 800 лева.

Благодарим на хората, засвидетелствали своята подкрепа с SMS-и и финансови дарения, и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си. Със своята безкористност те превръщат загрижеността в действие, споделят от ведомството.

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Благодарение на  дарителите, които ни подкрепиха през изминалата 2020 година, участващите в благотворителната кампания на министерството деца получиха по 1000 лева за Коледа. По случай пролетните празници за тях бяха осигурени по 300 лева, а на зрелостниците бяха преведени по 700 лева. Същата сума получиха и всички деца за началото на учебната 2020/2021 година.